S-bonusta
  Usein kysytyt kysymykset

  Usein kysytyt kysymykset

  1. Kenelle peli sopii?

  Pakohuonepeli sopii kaikille, jotka haluavat kokea jotain erilaista, hauskaa ja yhdistävää. Room Escape Lappeenranta tarjoaa mainiota tekemistä pariskunnalle, kaveriporukalle tai vaikka perheelle. Peli on lisäksi hauska polttari-idea, synttäriyllätys sekä toimii tupareiden, häiden, kihlajaisten tai vaikka valmistujaisten lahjana. Room escape -peli toimii myös mainiona tiimintyön vahvistajana yrityksien tykypäiville.

  Pelien ikäraja on 15 vuotta. Tätä nuoremmat saavat osallistua peliin täysi-ikäisten seurassa, alaikärajana kuitenkin K12.

  2. Kuinka monta meitä voi tulla?

  Yhteen peliin voi osallistua 2-5 henkeä. Suositeltava ryhmäkoko peleissä on 3-4 henkilöä, jolloin pelikokemus on parhaimmmillaan ja pelissä on riittävä määrä tehtävää kaikille. Suurempien ryhmien (4-10 henkeä) on mahdollista kilpailla samanaikaisesti mittelöintinä Valtakadun erakko-peliä. Yhdellä kertaa pystymme peluuttamaan 15 pelaajan seurueen (Huom. tällöin 2 eri peliä ja käytössä kaikki 3 huonetta). Mikäli ryhmämme on tätäkin suurempi, voimme myös järjestää päivän aikana useita pelituokioita ja kirjata ylös suoritusaikanne vertailua varten.

  3. Tarvitseeko minun valmistautua etukäteen?

  Ei tarvitse, kaikki tarpeellinen selitetään paikan päällä. Pelaaminen ei vaadi minkäänlaisia erityisvarusteita, joten voit saapua vaikka arkivaatteissa. Pelit pelataan ilman kenkiä, joten et myöskään tarvitse mitään erityisjalkineita. Pelien taustatarinoihin voit halutessasi tutustua kotisivuillamme jo ennen peliä. Huomioithan, että Room Escapessa ei ole omia wc-tiloja, vaan tilat löytyvät kiinteistömme pohjakerroksesta Ravintolamaailma Amarillon alakerrasta.

  4. Kauanko peliin täytyy varata aikaa?

  Mysteerihuoneessa tiimillänne on aikaa 60 minuuttia, mutta aikaa kannattaa varata koko vierailuun 1,5 tuntia. Pelaajien tulee saapua 15 minuuttia ennen pelin alkamista, jotta ehdimme antamaan riittävän ohjeistuksen. Viivästynyt aika vähennetään peliajasta. Pelin jälkeen aikaa on hyvä varata 10-15 minuuttia pelipalautteeseen ja yleisien heränneiden kysymyksien läpikäyntiin.

  5. Saako peliin tuoda alkoholia?

  Tiloissamme on anniskeluoikeudet, joten omien juomien tuominen tiloihin on kiellettyä. Huoneesta ulospääseminen tehdään oman älyn ja nokkeluuden avulla, joten suosittelemme mahdollisimman selkeää mieltä. Varaamme oikeuden evätä selvästi päihtyneiltä asiakkailta sisäänpääsyn muiden pelaajien sekä pelinvetäjien turvallisuuden vuoksi. Juomien ja ruokien kuljettaminen pelihuoneisiin on myös kielletty, jotta pelirekvisiitat eivät likaannu tai tuhoudu.

  6. Pääseekö huoneesta pois kesken pelin?

  Kyllä. Jos joku pelaajista haluaa syystä tai toisesta keskeyttää pelin, pelinvetäjä voi päästää pelaajan ulos huoneesta vaikka peliaikaa olisi vielä jäljellä. Huomioithan, että peliin ei pääse enää uudelleen takaisin (esim wc-käynnin jälkeen).

  7. Miten peli maksetaan?

  Maksu suoritetaan pelin jälkeen paikan päällä käteisellä, pankki- tai luottokortilla. Hyväksymme myös S-cardin, Smartum-kortin sekä kulttuurisetelit, ePassin (mobiilisovellus), Room Escapen omat lahjakortit ja S-ketjun lahjakortit maksuvälineenä. Yrityksien on mahdollista maksaa myös laskulla 5€ laskutuslisällä, tiedustelethan laskutusmahdollisuutta varausvaiheessa.

  8. Mitä jos haluan muuttaa varaukseni pelaajamäärää?

  Maksu paikan päällä veloitetaan pelanneista osallistujista, joten etukäteen emme tarvitse tietoa pelaajien määrästä. Mikäli varaamiesi huoneiden määrä muuttuu, pyydämme ilmoittamaan siitä viimeistään 2 vuorokautta etukäteen. Tämä pätee esimerkiksi mittelöhuoneiden muuttamisessa yhdeksi pelihuoneeksi.

  9. Miten voin perua varaukseni?

  Varatun pelihuoneen voi perua veloituksetta viimeistään 48h ennen peliä sähköpostitse tai puhelimitse. Mikäli peli perutaan 48h sisällä ennen peliaikaa, veloitamme myöhäisestä peruutuksesta 50 euroa. Kokonaan perumattomista peleistä veloitamme täyden hinnan.